Egy eredményes évet tudhatunk magunk mögött - 2017

Egy eredményes évet tudhatunk magunk mögött - 2017

Az egyesület taglétszáma jelentősen növekedett 2016-ban. Örvendetes hogy a gyerekhorgászok száma is igen megemelkedett.

Vezetőségünk a tavalyi évben nyolc alkalommal ülésezett (melyen mindig részt vett a Felügyelő és a Fegyelmi Bizottság elnöke is), ezeken a soros teendőket taglaltuk. Kettő alkalommal, horgászattal egybekötött ülést tartottunk. A megyei szövetség munkájából két küldött részvételével vettük ki a részünket. 

Sikerült a gyermeknevelés tekintetében előre lépnünk. Szabó István vezetésével, a Nyírteleki Általános Iskolával közösen szervezett „Horgász suliban” 15-20 gyerek vesz részt az oktatásban. Emellett gyermekeink a nyáron részt vettek a Rakamazzal közösen szervezett táborozáson, amit az idén is szeretnénk megvalósítani.

A megyei versenyekről sajnos kikoptunk, de ebben az évben szeretnénk újra csatlakozni a vérkeringésbe, bár nem csapat, csak egyéni szinten. Az elmúlt esztendőben már hagyományosan négy versenyt szerveztünk. Ezek eredménye alapján az év horgásza Greskó Zoltán lett. Külön öröm hogy egyre több új arcot látunk feltűnni a rendezvényeinken. Sajnos, talán a túl nagy igyekezetnek köszönhetően követtünk el néhány hibát is. Ezeket megpróbáljuk a jövőben kiküszöbölni. Az idén a pontyfogó és az éjszakai horgászverseny díja sajnos nem maradhat a megszokott. A tógazdák az elmúlt évben nem igazán voltak adakozó kedvükben. Nem akartak engedni az általuk szabott napijegy árából, kivétel a Nádas tó. Ez sajnos a díjazásban visszaütött. A pontyfogó versenyünket a rossz időjárás, és a meteorológiai szolgálat viharjelzése miatt hamarabb be kellett fejezni. De azt hiszem, hogy az időjárás ellenére ennyi hallal még nem nagyon találkozhattunk. Tiszavasváriban úgy sikerült a halfogás, ahogy. Ennek ellenére kellemes időjárás és jó hangulat volt a jellemző. Az éjszakai versenyen a tógazda minden igyekezete ellenére sem sikerült maradandót alkotnunk. Az idő kitűnő volt, és a tarhonyát is jóízűen fogyaszthattuk a lányoknak köszönhetően. A tiszalöki versenyünket inkább hagyjuk.

A gazdálkodásunk stabil. Az éves árbevételünk 1,2 millió forint, a kiadásaink 1.03 millió forint.
A 2017-es évet az elmúlt időszak alapján tervezzük. Megtartjuk azokat a rendezvényeinket, melyek sikeresek, megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogyan tudnánk előbbre lépni az egyesületi élet minden területén. Szeretnénk előrelépni a csónak használat területén, hisz a János tavon lévő egyesületi csónak kihasználtsága nem a legjobb. Továbbra is fontos szerepet szánunk a gyerekek oktatásának, hisz ők lesznek a jövő horgászai.
Mindenkinek halakban gazdag 2017-es évet kívánok.

A taglétszám alakulása
Felnőtt: 562 fő
70 év feletti: 16 fő
Ifjúsági: 15 fő
Gyerek: 65 fő
Összesen: 658 fő.

Nyírteleki Sporthorgász és Természetvédő Egyesület Alapszabálya

Nyírteleki Sporthorgász és Természetvédő Egyesület Fegyelmi Szabályzata

Kapcsolat

nyhe logo hir

Magyarország
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
4461 Nyírtelek, Tokaji út 50.
Telefonszám: +36 42 210 188
Mobiltelefon: +36 20 4660 824
Weboldal: http://www.nyirtelekihe.hu

Cookie-k kezelése

Szép fogások versenyeinken